Znajdź współrzędne wierzchołków trójkąta

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
woj110
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 paź 2009, o 15:28
Płeć: Mężczyzna

Znajdź współrzędne wierzchołków trójkąta

Post autor: woj110 »

W trójkącie ABC dwusieczne kątów tego trójkąta zawarte są w prostych o równaniach: \(\displaystyle{ y=x-2}\) i \(\displaystyle{ y=-2x+2}\) Znając współrzędne wierzchołka \(\displaystyle{ A=(1,4)}\) znajdź współrzędne pozostałych wierzchołków tego trójkąta
ODPOWIEDZ