dany jest trójkat

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kolezankaqq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 196
Rejestracja: 6 mar 2010, o 15:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: radom

dany jest trójkat

Post autor: kolezankaqq »

Dany jest trójkąt ABC, w którym \(\displaystyle{ \sphericalangle ABC=60}\), \(\displaystyle{ \sphericalangle CAB=75.}\) Wykaż że \(\displaystyle{ \frac{ \left|AC \right| }{ \left|BC \right| } = \frac{3 \sqrt{2}- \sqrt{6} }{2}}\)
ODPOWIEDZ