Geometria analityczna.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
sweetlemon91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 9 mar 2010, o 18:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Mielec

Geometria analityczna.

Post autor: sweetlemon91 »

napisz równanie prostej przechodzącej przez dwa punkty A=(1,-5), B=(3,-2)
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

Geometria analityczna.

Post autor: Lbubsazob »

\(\displaystyle{ y-y_1= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \left(x-x_1 \right)}\)
Podstaw tylko współrzędne do wzoru.
ODPOWIEDZ