pole i wysokość trójkąta

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Minnie_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 109
Rejestracja: 17 sty 2010, o 11:49
Płeć: Kobieta
Pomógł: 2 razy

pole i wysokość trójkąta

Post autor: Minnie_ »

Znajdź pole i wysokość \(\displaystyle{ BD}\) trójkąta o wierzchołkach \(\displaystyle{ A=(1,-2,8),}\), \(\displaystyle{ B=(0,0,4)}\), \(\displaystyle{ C=(6,2,0)}\)
Awatar użytkownika
Quaerens
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2489
Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 439 razy
Pomógł: 181 razy

pole i wysokość trójkąta

Post autor: Quaerens »

Narysuj to w przestrzeni kartezjańskiej, określając wektor swobodny.
ODPOWIEDZ