trójkąt, oblicz wspólrzędne wierzchołków

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Zen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 31 mar 2009, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 14 razy

trójkąt, oblicz wspólrzędne wierzchołków

Post autor: Zen »

Dwie wysokości trójkąta ABC gdzie A=(-2,-3) zawarte są w prostych o równaniach x-2=0 i 2x+3y-1=0.
Oblicz współrzędne pozostałych wierzchołków tego trójkąta.
Awatar użytkownika
macpra
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 591
Rejestracja: 6 sty 2010, o 20:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Końskie
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 85 razy

trójkąt, oblicz wspólrzędne wierzchołków

Post autor: macpra »

przynajmniej dziesięć tematów z tym zadaniem już było na forum, oto jeden z nich: 66535.htm
ODPOWIEDZ