w trójkącie rownoramiennym ...

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
agnieszqa4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 17 paź 2009, o 14:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: C-n
Podziękował: 5 razy

w trójkącie rownoramiennym ...

Post autor: agnieszqa4 »

w trójkącie równoramiennym ABC dane są wierzchołki A = (1,0) i B= (-3,2). Pole trójkąta = 5. Wyznacz współrzędne wierzchołka C.
Ostatnio zmieniony 6 mar 2010, o 13:12 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
pk123455
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 6 mar 2010, o 13:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce

w trójkącie rownoramiennym ...

Post autor: pk123455 »

będą to współrzędne (0;3) lub (-2;-1)
agnieszqa4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 17 paź 2009, o 14:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: C-n
Podziękował: 5 razy

w trójkącie rownoramiennym ...

Post autor: agnieszqa4 »

ale jak to obliczyć ?
ODPOWIEDZ