jednokładność, 2 banalne zadania

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
vito corleone
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 30 lis 2009, o 22:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

jednokładność, 2 banalne zadania

Post autor: vito corleone »

1.
Punkty A i A' są jednokładnie O(0,0) oblicz skale s

A(0,3) A'(0,-3)

2.
X, X', znajdz punkt 0
\(\displaystyle{ a) X'=J \frac{-3}{0} (X)
b) X'=J \frac{ -\frac{1}{2} }{0} (x)
c) X'=J \frac{2}{0} (X)}\)


-- 5 mar 2010, o 20:49 --

już nie trzeba ;)
ODPOWIEDZ