4 zdania związane z układem współrzędnych i nie tylko

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
djtotpoland
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 4 mar 2010, o 17:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

4 zdania związane z układem współrzędnych i nie tylko

Post autor: djtotpoland »

Witam.
Mam nadzieję proste dla was zadanie z matmy
Potrzebuje je na jutro.
1. Oblicz odległość punktu AB. A= (2,5) i B= (3,6), przechodzący przez punkt P= (1,3)
2. Zaznacz w układzie współrzędnych zbiory punktów -2<x<5
3. Graficznie zaznacz położenie prostej i okręgu
4. Wyznacz równanie prostej prostopadłej

Za pomoc dziękuję
ODPOWIEDZ