Objętość równoległościanu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Sunday
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 23 maja 2009, o 13:36
Płeć: Kobieta
Pomógł: 2 razy

Objętość równoległościanu

Post autor: Sunday »

Dane są trzy proste parami skośne

\(\displaystyle{ l1: \frac{x-2}{3}=\frac{y+1}{4}=\frac{z}{2}}\)
\(\displaystyle{ l2: \frac{x}{1}=\frac{y}{1}=\frac{z}{1}}\)
\(\displaystyle{ l3: \frac{x}{1}=\frac{y-1}{2}=\frac{z-2}{-1}}\)

Znaleźć objętość równoległościanu, którego krawędzie leżą na danych prostych.
ODPOWIEDZ