Dla jakich wartości alfa przekształcenie jest jednokładnośc

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
BabaJaga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 19 lut 2010, o 15:12
Płeć: Kobieta
Podziękował: 9 razy

Dla jakich wartości alfa przekształcenie jest jednokładnośc

Post autor: BabaJaga »

Przekształcenie P przyporządkowuje punktowi o współrzędnych (x,y) punkt o współrzędnych \(\displaystyle{ \left((log _{ \sqrt[4]{2}} \frac{ \sqrt{2} }{2}) \cdot x, (4sin \alpha cos \alpha ) \cdot y \right)}\). Oblicz dla jakich wartości \(\displaystyle{ \alpha}\) przekształcenie to jest jednokładnością o środku w początku układu współrzędnych.
Kamil_B
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1958
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 361 razy

Dla jakich wartości alfa przekształcenie jest jednokładnośc

Post autor: Kamil_B »

Wskazówki:
1.
Ukryta treść:    
2.
Ukryta treść:    

PS Ładne zadanko
BabaJaga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 19 lut 2010, o 15:12
Płeć: Kobieta
Podziękował: 9 razy

Dla jakich wartości alfa przekształcenie jest jednokładnośc

Post autor: BabaJaga »

Dzięki wyszło ładnie:)
Wielki Roman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 24 kwie 2011, o 13:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Mleko

Dla jakich wartości alfa przekształcenie jest jednokładnośc

Post autor: Wielki Roman »

ponownie pozdrawiam osoby zajmujące się konkursem politechniki gdańskiej i wszystkich innych archeologów.
ODPOWIEDZ