dwusieczne kątów wewnętrznych w trójkącie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
olussskaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 1 wrz 2008, o 17:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 12 razy

dwusieczne kątów wewnętrznych w trójkącie

Post autor: olussskaaa »

W trójkącie ABC dany jest wierzchołek \(\displaystyle{ A =(1,2)}\) oraz dane są równania dwóch dwusiecznych kątów wewnętrznych \(\displaystyle{ d_1: 2x - y + 3 = 0}\) i \(\displaystyle{ d_2: x + y - l =0}\). Wyznaczyć pozostałe wierzchołki trójkąta.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

dwusieczne kątów wewnętrznych w trójkącie

Post autor: piasek101 »

olussskaaa pisze: \(\displaystyle{ x + y - l =0}\)
Co to za \(\displaystyle{ l}\) ?
ODPOWIEDZ