proszę o pomoc w rozwiązaniu:
Podstawa AB trójkata równobocznego ABC zawarta jest w prostej \(\displaystyle{ y= \frac{3}{4}x+1}\), a wierzchołek \(\displaystyle{ C=(-1,4)}\). Wyznacz współrzędne wierzchołków A,B tego trójkata.
dziękuję
wyznaczenie współrzędnych wierzchołków trójkata
wyznaczenie współrzędnych wierzchołków trójkata
Ostatnio zmieniony 12 lut 2010, o 16:55 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
wyznaczenie współrzędnych wierzchołków trójkata
post650104.htm?hilit=Wyznacz%20wsp%C3%B3%C5%82rz%C4%99dne%20wierzcho%C5%82k%C3%B3w%20A,B%20tego%20tr%C3%B3jkata.#p650104
opcja szukaj nie gryzie.
Nie wiesz co robic dalej? Opcja szukaj i szukasz. Masz masę podobnych przykladow wtedy. Gotowca nie bedzie, wiec albo coś napiszesz od siebie albo koniec pomocy
opcja szukaj nie gryzie.
Nie wiesz co robic dalej? Opcja szukaj i szukasz. Masz masę podobnych przykladow wtedy. Gotowca nie bedzie, wiec albo coś napiszesz od siebie albo koniec pomocy
wyznaczenie współrzędnych wierzchołków trójkata
bok trójkata wyszedł mi taki:
\(\displaystyle{ a=2 \sqrt{3}}\)
ale nie wiem co dalej?
dziękuję
\(\displaystyle{ a=2 \sqrt{3}}\)
ale nie wiem co dalej?
dziękuję
wyznaczenie współrzędnych wierzchołków trójkata
ehem....czytamy i robimya potem punkty wspólne okręgu o środku w C i promieniu takim jak bok z daną prostą.