Oblicz kąt \alpha jaki tworzą ze sobą proste U i V

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Piotr Z
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 8 lut 2010, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Oblicz kąt \alpha jaki tworzą ze sobą proste U i V

Post autor: Piotr Z »

Bardzo pilnie potrzebuje pomocy w rozwiązaniu zadania na poprawke.
Oblicz kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) jaki tworzą ze sobą proste U i V gdzie \(\displaystyle{ U:}\)\(\displaystyle{ x=t}\), \(\displaystyle{ y=2t}\), \(\displaystyle{ z=t}\)
\(\displaystyle{ V:}\)\(\displaystyle{ x=0}\), \(\displaystyle{ y=t}\), \(\displaystyle{ z=t}\)
ODPOWIEDZ