przekątne równoległoboku

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
damin05
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 24 sty 2010, o 11:57
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 7 razy

przekątne równoległoboku

Post autor: damin05 »

proszę o pomoc

Dane są równania dwóch boków równoległoboku \(\displaystyle{ 2x - y =0}\) i \(\displaystyle{ x -3y = 0}\) oraz punkt przecięcia przekątnych \(\displaystyle{ P=(2,3)}\).
Znaleźć równania przekątnych
ODPOWIEDZ