Trójkąt ograniczony prostymi

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
rado153
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 7 lis 2009, o 18:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: somewhere

Trójkąt ograniczony prostymi

Post autor: rado153 »

Trójkąt ABC ograniczony jest prostymi y=2x-2, y=x+1, y=-2x+4
a)zapisz warunek jaki spełniają wpółrzędne punktów należących do tego trójkąta
b)oblicz pole trójkąta ABC.
mateusz_rad
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 13 wrz 2009, o 00:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 44 razy

Trójkąt ograniczony prostymi

Post autor: mateusz_rad »

a)
\(\displaystyle{ A=(x,2x-2)}\)
\(\displaystyle{ B=(x,x+1)}\)
\(\displaystyle{ C=(x,-2x+4)}\)


Pzdr.
MM.
ODPOWIEDZ