Pole powierzchni i objetosc czworoscianu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
halker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 27 lis 2009, o 18:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska :]
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 2 razy

Pole powierzchni i objetosc czworoscianu

Post autor: halker »

Obliczyc pole powierzchni oraz objetosc czworoscianu o wierzcholkach znajdujacych sie w punktach

\(\displaystyle{ A=(2, 1, 0)}\)
\(\displaystyle{ B=(1, -1, 2)}\)
\(\displaystyle{ C= (1, 3, 2)}\)
\(\displaystyle{ D= (2, 1, 1)}\)

Poszukuje jakiegos algorytmu na tego typu zadania :]
godzil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 4 lut 2009, o 13:17
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy

Pole powierzchni i objetosc czworoscianu

Post autor: godzil »

wikipedia mowi jak obliczyc objetosc:
ODPOWIEDZ