Przecinające jednocześnie: \(\displaystyle{ L:\begin{cases} x=0\\ z=0 \end{cases} \\ P: \begin{cases} y=x^2 \\ z-1=0 \end{cases} \\ P1: \begin{cases} y=x^2 \\ z+a=0 \end{cases}}\)
Wiem jak to wygląda i które to proste.. Ale nie umiem tego zapisać i policzyć:)
wyznaczyc wszystkie proste..
- johanneskate
- Użytkownik
- Posty: 488
- Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:00
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 5356
- Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gliwice
- Pomógł: 1381 razy
wyznaczyc wszystkie proste..
Wyznacz postacie ogólne punktów należących do każdej z tych krzywych - niech te punkty się nazywają \(\displaystyle{ A,B,C}\). Aby leżały one na jednej prostej musi być spełniony np warunek \(\displaystyle{ \vec{AB}\ ||\ \vec{AC}}\) (lub jakikolwiek podobny, na wektorach).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.