prosta o rownaniu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
gossipgirl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2 gru 2009, o 17:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Koszalin
Podziękował: 12 razy

prosta o rownaniu

Post autor: gossipgirl »

prosta o rownaniu \(\displaystyle{ y=( a−1 )x+5}\) jest rownolegla do prostej o rownaniu \(\displaystyle{ y=3x+1}\) , ile musi wynosic a
Awatar użytkownika
MatizMac
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 568
Rejestracja: 6 lut 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrowiec Św. / Warszawa (Ochota)
Podziękował: 106 razy
Pomógł: 41 razy

prosta o rownaniu

Post autor: MatizMac »

\(\displaystyle{ a-1=3}\)
ODPOWIEDZ