położenie prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Matiaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 23 sty 2010, o 11:25
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

położenie prostych

Post autor: Matiaaa »

zbadać wzajemne położenie prostych
\(\displaystyle{ l_1: \ 2x-4y-2z=0\\
2x-y-2=0\\
l_2:\\
x=1+t\\
y=1-t\\
z=3t}\)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, o 18:52 przez Justka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach [latex].
ODPOWIEDZ