Zaznacz na płaszczyźnie z ukladem wspolrzednych zbior ..

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
aanqaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 3 lis 2009, o 22:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: euk
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 3 razy

Zaznacz na płaszczyźnie z ukladem wspolrzednych zbior ..

Post autor: aanqaaa »

1. Zaznacz na płaszczyźnie z ukladem wspolrzednych zbior
A= \(\displaystyle{ ( (x;y) \in R ^{2} : -1 \le x \le 2 \wedge -3 \le y \le 4 )}\)

no wiec rozrysowuje sobie te punkty na ukladzie, ii..? w jaki sposob zaznaczyć ?
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

Zaznacz na płaszczyźnie z ukladem wspolrzednych zbior ..

Post autor: Crizz »

Zaznaczasz pas między prostymi \(\displaystyle{ x=-1}\) i \(\displaystyle{ x=2}\). Potem zaznaczasz pas miedzy prostymi \(\displaystyle{ y=-3}\) oraz \(\displaystyle{ y=4}\). Miedzy podanymi warunkami masz znak "i", więc do zaznaczenia jest część wspólna tych dwóch zbiorów (prostokąt o wierzchołkach \(\displaystyle{ (-1,-3),(2,-3),(-1,4),(2,4)}\)
ODPOWIEDZ