wyznaczanie plaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
angel777a
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 28 gru 2009, o 15:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: mlawa

wyznaczanie plaszczyzny

Post autor: angel777a »

wyznacz płaszczyznę przechodzącą przez punkt \(\displaystyle{ P(1;2;0)}\) prostopadłą do prostej
\(\displaystyle{ \begin{cases}
\frac{y+z}{3}=\frac{z-1}{2} \\
x=0
\end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, o 12:10 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
Awatar użytkownika
johanneskate
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 488
Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:00
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 2 razy

wyznaczanie plaszczyzny

Post autor: johanneskate »

prostopadła do prostej, tj wektor kierunkowy równy wektorowi normalnemu?
greg0702
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 13 lis 2008, o 15:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z wyszukiwarki
Podziękował: 1 raz

wyznaczanie plaszczyzny

Post autor: greg0702 »

tak
ODPOWIEDZ