odcinek o końcach A=(3,0)

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
asiula0321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 242
Rejestracja: 20 gru 2009, o 13:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

odcinek o końcach A=(3,0)

Post autor: asiula0321 »

jesli ktos potrafi to zrobic to niech mi pomoże prosze

1.odcinek o końcach A=(3,0) i C=(2,8) jest przekatna rombu ABCD. Pole tego rombu jest równe 40. Oblicz promien r okręgu wpisanego w ten romb i napisz równanie tego ogręgu.

2.Punkty A=(3,0), B=(9,6), D=(3,3) sa wierzchołkami trapezu równoramiennego o podstawach AB i CD, który ma os symetrii. oblicz wspólrzędne wierchołka C.

3.w trójkat równoboczny ABC, którego wierchołek A=(-3,2) wpisano okrag o srodku S=(1,2). oblicz współrzędne punktów styczności tego okręgu z bokami trójkata ABC.
ODPOWIEDZ