wyznaczyc równanie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
mana91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 17 gru 2009, o 17:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Miasto

wyznaczyc równanie

Post autor: mana91 »

proszę o pomoc

Wyznacz równanie okręgu o środku S i promieniu r;
S=(2,3) r=5
lukasz1804
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4438
Rejestracja: 17 kwie 2007, o 13:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1313 razy

wyznaczyc równanie

Post autor: lukasz1804 »

\(\displaystyle{ (x-2)^2+(y-3)^2=5^2}\)
mana91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 17 gru 2009, o 17:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Miasto

wyznaczyc równanie

Post autor: mana91 »

dziękuje;*
ODPOWIEDZ