wektory, dobieranie liczb

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Karolaaa93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 lis 2009, o 19:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz

wektory, dobieranie liczb

Post autor: Karolaaa93 »

w - wektor. W szesciokacie foremnym ABDEF dane sa : AB(wektor)=a(wektor) i BC(w)=b(w) Wyraź za pomocą wektorów a i b wektory: FB, DB, x(w)= AB + CB + BC (wszystko to-w). Nie wiem kompletnie jaK ZABRAĆ SIE DO TEGO ZADANKA, POMÓŻCIE!
Myrag
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 11 lis 2009, o 23:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Czesta
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 5 razy

wektory, dobieranie liczb

Post autor: Myrag »

no dobra



\(\displaystyle{ \vec{AB} = a}\)

\(\displaystyle{ \vec{BC} = b}\)

\(\displaystyle{ \vec{CD} = -a + b}\)

\(\displaystyle{ \vec{DE} = -a}\)

\(\displaystyle{ \vec{EF} = -b}\)

\(\displaystyle{ \vec{FA} = a - b}\)
ODPOWIEDZ