Podaj srodek i promien

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
olciap
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 24 lis 2009, o 18:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Waw
Podziękował: 5 razy

Podaj srodek i promien

Post autor: olciap »

Podaj srodek i promien okregu o rownaniu (x-3){2}+(y-4){2}=9

{2}- tzn do kwadratu
afugssa

Podaj srodek i promien

Post autor: afugssa »

\(\displaystyle{ \begin{cases}S=(3,4)\\r=3\end{cases}}\)
ODPOWIEDZ