Witam Bardzo proszę o pomoc w zadaniu z matematyki. Wiele razy próbowalam je rozwiązac i za kazdym mi nie wychodzilo
1.W układzie współrzędnych narysowano proste x=-2, x=4, y=x+2 i y=-1/2x-3. Oblicz pole figury ograniczonej tymi prostymi.
Wynik ma wyjść 39. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
-- 11 lis 2009, o 20:05 --
inne punkty obliczylam tak:
y=x+2
0=x+2|-2
-2=x
i 2 punkty pokrywaja mi sie :/
-- 11 lis 2009, o 21:52 --
bardzo proszę czy mógłby ktoś mi pomóc? -- 11 lis 2009, o 21:59 --bardzo proszę o pomoc