Dwoma przeciwleglymi

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
rudablondyna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 5 lis 2009, o 20:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy

Dwoma przeciwleglymi

Post autor: rudablondyna »

Dwoma przeciwleglymi wierzcholkami kwadratu ABCD sa punkty A=(3,5) i C=(-1,3) pole tego kwadratu jest rowne
A)20
B)4
c) 10\(\displaystyle{ \sqrt{5}}\)
D)10

Czy mógłby mi ktos pokazac jak to rozwiazac a nie tylko "zaznaczyc" odpowiedz. Z gory dziekuje.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Dwoma przeciwleglymi

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ P=0,5|AC|^2}\)
ODPOWIEDZ