olblicz pozostałe wierzchołki rombu
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 13 paź 2007, o 20:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wolbrom
- Podziękował: 1 raz
olblicz pozostałe wierzchołki rombu
W rombie ABCD dane są wierzchołki A=(-2,1) i C=(-1,3). Znaleźć współrzędne pozostałych wierzchołków wiedząc żę przekątna BD jest 2 razy dłuższa od przekątnej AC. nie wiem ale w odpowiedziach jest B=(2,4) i D=(-2,0). Próbując liczyć i rysując według odpowiedzi wyszło jakieś dziwadło a nie romb.. ręce mi opadają widząc te zadania bo niby proste w miarę te zadania a przerąbane obliczyć...pomóżcie coś:)