znajdz równania prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Cecylia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 127
Rejestracja: 21 lut 2009, o 16:32
Płeć: Kobieta
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 7 razy

znajdz równania prostych

Post autor: Cecylia »

W trójkącie równoramiennym ABC (|AC|= |BC|) dane są: wierzchołek C (-6,2) oraz wektory \(\displaystyle{ \vec{CD} = [-6,4]}\) \(\displaystyle{ \vec{AB}=[-4,-6]}\), gdzie CD jest wysokościa trójkata poprowadzona z wierzchołka C. znajdz równania prostych, w ktorych zawieraja sie boki tego trójkata.
ODPOWIEDZ