rzut wektora a na kierunek wektora...

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
artq96
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2009, o 17:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

rzut wektora a na kierunek wektora...

Post autor: artq96 »

Cześć, mam zrobić rzut wektora a na rzut wektora b i odwotnie tzn. b na a,
wektor a = 7,07 , wektor b= 6,40 , cos= -0,55 , kąt między wektorami 57st.
rzut b na a = -3,52 , rzut a na b =-3,89
cosinus jest ujemny i te rzuty są ujemne. Podpowiedżcie jak to narysować. Szukałem po internecie ale nie znalazłem nigdzie żadnego rysunku.
ODPOWIEDZ