trapez w okręgu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
milmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 11 lut 2008, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

trapez w okręgu

Post autor: milmi »

Sprawdź, że punkty A, B, C,D takie, że A = (-1; 4), B = (5; -2), C = (7; 3) i D = (4; 6), są wierzchołkami trapezu równoramiennego ABCD.

A) wyznacz współrzędne
środka i promień okręgu opisanego na tym trapezie.
B) Oblicz długość tego okręgu.
C) Oblicz pole koła ograniczonego tym okręgiem.
D) Oblicz obwód trapezu.
E) Oblicz pole trapezu.

Zadanie jest na forum post549976.htm#p549976 ale nie zostało rozwiązane.
Rozwiązałam punkt D. Punktu A, B, C i E nie wiem jak ruszyć. proszę o wskazówki, bądź rozwiązanie
miodzio1988

trapez w okręgu

Post autor: miodzio1988 »

post441653.htm?hilit=s%C4%85%20wierzcho%C5%82kami%20trapezu%20r%C3%B3wnoramiennego%20ABCD#p441653

post270913.htm?hilit=s%C4%85%20wierzcho%C5%82kami%20trapezu%20r%C3%B3wnoramiennego%20ABCD#p270913

itd. No jednak opcja szukaj mowi, ze było rozwiązane. Chyba, że chcesz gotowca?
milmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 11 lut 2008, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

trapez w okręgu

Post autor: milmi »

proszę gotowca, bo pod tymi linkami są inne zadania. zobacz
miodzio1988

trapez w okręgu

Post autor: miodzio1988 »

Gotowca nie będzie. A roznicy w zadaniach nie widzę. I jak sobie bardziej poszukasz to znajdziesz gotowca więc nie wiem w czym jest problem/...
ODPOWIEDZ