Wspólrzędne punktu w układzie.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Azeix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 paź 2009, o 16:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

Wspólrzędne punktu w układzie.

Post autor: Azeix »

Czworokąt ABCD ma środek symetrii. Czworokąt ABCE ma oś symetrii. Znajdź współrzędne punktów D i E, gdy:

a) A = (-4,-1), B = (3,-1), C = (5,3)
b) A = (-2,2), B = (2,-2) C = (4,3)
Czy mogę was prosić abyście pomogli mi rozwiązać to zadanie ?
Awatar użytkownika
kamilloo250
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 9 paź 2009, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: DAleko:)
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 2 razy

Wspólrzędne punktu w układzie.

Post autor: kamilloo250 »

ODPOWIEDZ