Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
-
sylwek1
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 4 kwie 2006, o 15:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Starachowice
Post
autor: sylwek1 »
czy mógłby mi ktoś pomóc w takim zadaniu:
Oblicz długość odcinka AB
A=(a1,a2)
B=(b1, b2)
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
-
Uzo
- Użytkownik
- Posty: 1137
- Rejestracja: 18 mar 2006, o 10:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Strzyżów / Kraków
- Podziękował: 94 razy
- Pomógł: 139 razy
Post
autor: Uzo »
\(\displaystyle{ |AB| = sqrt{(b1-a1)^{2} + (b2-a2)^{2}}}\)