Znajdź w układzie wsp. zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunek
\(\displaystyle{ \left|x-y \right|>4}\)
Zbiór punktów w układzie współrzędnych
-
- Użytkownik
- Posty: 1958
- Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 361 razy
Zbiór punktów w układzie współrzędnych
\(\displaystyle{ x+4<y<x-4}\)
Wystarczy narysowac te proste (\(\displaystyle{ y=x+4}\) oraz \(\displaystyle{ y=x-4}\)) i zaznaczyć odpowiednie półpłaszczyzny.
Wystarczy narysowac te proste (\(\displaystyle{ y=x+4}\) oraz \(\displaystyle{ y=x-4}\)) i zaznaczyć odpowiednie półpłaszczyzny.