\(\displaystyle{ \vec{r}\cdot (3\vec{i}-8\vec{j}+\vec{k})=3}\)
jaki to jest rodzaj zadania płaszczyzny?
chodzi mi czy parametryczny itp. itd.
Dzięki za pomoc.
rownanie płaszczyzny jaki typ
rownanie płaszczyzny jaki typ
Ostatnio zmieniony 28 sie 2009, o 21:50 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Znak mnożenia w LaTeX-u najlepiej wstawiać poleceniem \cdot . Tam jednak gdzie nie jest on potrzebny, można go opuszczać, zgodnie z ogólnie przyjętą konwencją. Symbol wektora v wstawiamy za pomocą polecenia \vec{v}.
Powód: Znak mnożenia w LaTeX-u najlepiej wstawiać poleceniem \cdot . Tam jednak gdzie nie jest on potrzebny, można go opuszczać, zgodnie z ogólnie przyjętą konwencją. Symbol wektora v wstawiamy za pomocą polecenia \vec{v}.