W trójwymiarowej przestrzeni Euklidesowej \(\displaystyle{ R ^{3}}\) mamy płaszczyznę \(\displaystyle{ \pi}\) wyznaczona przez 3 punkty o wektorach wodzących \(\displaystyle{ r _{1} =i , r _{2} =2j , r _{3} =2k}\) gdzie i,j,k są wektorami w pewnej bazie ortonormalnej. Jaka jest postać równania spełnianego przez wektory wodzące tych punktów należącej do \(\displaystyle{ \pi}\)? Jaka jest odległość płaszczyzny od początku układu współrzędnych.
Proszę o pomoc
Ps: sorry za to pi ale nie moglem nigdzie znalesc w znaku pi .