oblicz objetosc czworościanu rozpiętego na wektorach
-
- Użytkownik
- Posty: 4094
- Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 805 razy
oblicz objetosc czworościanu rozpiętego na wektorach
Wzór na objętość czworościanu rozpiętego na wektorach \(\displaystyle{ \vec{u}= [a_{1},b_{1},c_{1}] ,\vec{v}=[a_{2},b_{2},c_{2}] ,\vec{w}=[a_{3},b_{3},c_{3}]}\)
\(\displaystyle{ V=\left|det \left(\begin{array}{ccc}a_{1}&b_{1}&c_{1}\\a_{2}&b_{2}&c_{2}\\a_{3}&b_{3}&c_{3}\end{array}\right)\right|}\)
\(\displaystyle{ V=\left|det \left(\begin{array}{ccc}a_{1}&b_{1}&c_{1}\\a_{2}&b_{2}&c_{2}\\a_{3}&b_{3}&c_{3}\end{array}\right)\right|}\)