Rząd styczności

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
gott314
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 233
Rejestracja: 15 kwie 2009, o 16:48
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 38 razy

Rząd styczności

Post autor: gott314 »

Wyznaczyć rząd styczności krzywej L z powierzchnią S w punkcie M:
\(\displaystyle{ L:\begin{cases} yz=x\\xz=y+1 \end{cases}}\), \(\displaystyle{ S:z=xy}\), \(\displaystyle{ M(0,-1,0)}\)
ODPOWIEDZ