Nie wiem jakim sposobem mam te dwa punkty zrobić
a)Znane są współrzędne wierzchołków trójkąta : \(\displaystyle{ A(x _{a},y _{a}) B(x _{b},y _{b}) C(x _{c},y _{c})}\) oraz długości jego boków \(\displaystyle{ \left|AB \right| =c \left| BC\right| =a \left|AC \right| =b}\)Wyznaczyć współrzędne punktu przecięcia dwusiecznych.
b)Znane są współrzędne wierzchołków trójkąta : \(\displaystyle{ A(x _{a},y _{a}) B(x _{b},y _{b}) C(x _{c},y _{c})}\) oraz jego kąty \(\displaystyle{ \alpha}\)\(\displaystyle{ _{1}}\) ,\(\displaystyle{ \alpha}\)\(\displaystyle{ _{2}}\) , \(\displaystyle{ \alpha}\)\(\displaystyle{ _{3}}\) o wierzchołkach odpowiednio w punktach ABC . Wyznaczyć współrzędne punktu przecięcia wysokości.
Współrzędne przecięcia dwusiecznych i wysokości
-
- Użytkownik
- Posty: 57
- Rejestracja: 12 paź 2008, o 13:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 9 razy