Współrzędne wierzchołka trójkąta

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
ariel12345
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 20 kwie 2009, o 17:45
Płeć: Kobieta

Współrzędne wierzchołka trójkąta

Post autor: ariel12345 »

Znając współrzędne wierzchołków trójkąta ABC A=(-4,3), B=(4,-1) oraz punkt przecięcia jego wysokości P=(3,3) wyznacz współrzędne wierzchołka C.
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 986
Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 97 razy
Pomógł: 167 razy

Współrzędne wierzchołka trójkąta

Post autor: Natasha »

zobacz np. tutaj
ODPOWIEDZ