Trojkat, wierzcholek C lezacy na okregu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Sindy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 21 gru 2008, o 19:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nibylandia xD
Podziękował: 10 razy

Trojkat, wierzcholek C lezacy na okregu

Post autor: Sindy »

Wierzcholek C trojkata ABC lezy na okregu o rownaniu \(\displaystyle{ x^2 + 12x +y^2 -2y +21=0}\), a pozostałe wierzchołki maja wspolrzedne \(\displaystyle{ A=(-4, 1)}\) i \(\displaystyle{ B=(2, 1)}\). Oblicz wartosc wyrażenia \(\displaystyle{ \tfrac{\sin \sphericalangle ABC}{\sin \sphericalangle BAC}}\).
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, o 21:48 przez luka52, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytalny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ