OBLICZ ODLEGłOŚC PUNKTÓW (\(\displaystyle{ \frac{\sqrt{2}}{2}}\) , \(\displaystyle{ \frac{\sqrt{2}}{2}}\)) i (-\(\displaystyle{ \frac{\sqrt{2}}{2}}\) , -\(\displaystyle{ \frac{\sqrt{2}}{2}}\)) w \(\displaystyle{ R^{2}}\).
Z góry wam dziękuję
P.S. to pilna sprawa...
oblicz odległośc punktów
-
- Użytkownik
- Posty: 729
- Rejestracja: 19 mar 2009, o 11:18
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 220 razy
oblicz odległośc punktów
\(\displaystyle{ d=\sqrt{(x_1-x_2)^2+(y_1-y_2)^2}}\)
\(\displaystyle{ (x_1,y_1)=\left (\frac{\sqrt {2}}{2},\frac{\sqrt {2}}{2}\right )}\)
\(\displaystyle{ (x_2,y_2)=\left (\frac{-\sqrt {2}}{2},-\frac{\sqrt {2}}{2}\right )}\)
\(\displaystyle{ (x_1,y_1)=\left (\frac{\sqrt {2}}{2},\frac{\sqrt {2}}{2}\right )}\)
\(\displaystyle{ (x_2,y_2)=\left (\frac{-\sqrt {2}}{2},-\frac{\sqrt {2}}{2}\right )}\)