Przykład z fizyki

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
A_g_A
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 11 kwie 2009, o 12:28
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

Przykład z fizyki

Post autor: A_g_A »

W punkcie A(3,2,9) została przyłożona siła F=14kg. Dane są dwie współrzędne tej siły: x=4kg, y=-3kg. Wyznacz wszystkie kosinusy kierunkowe tej siły oraz koniec wektora przedstawiającego tą siłę.

Proszę tylko o sprawdzenie, czy dobrze rozumuję:)
Wektor F to wektor AB=[4,-3,z]
Długość wektora F=14?
ODPOWIEDZ