Dany jest C=(2,3),

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
ania555
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 255
Rejestracja: 4 lut 2009, o 09:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 96 razy

Dany jest C=(2,3),

Post autor: ania555 »

Dany jest C=(2,3), prosta y=2x-8, symetralna BC(nad BC jest kreska). Wyznacz współrzędne B. Wykonaj obliczenia. Bardzo prosze o rozwiązanie. Tylko proszę o dokładne wytłumaczenie, ponieważ g. analitycznej nie moge zrozumieć
Awatar użytkownika
sanderus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 19 lut 2009, o 07:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 27 razy

Dany jest C=(2,3),

Post autor: sanderus »

Treść zadania jest troche nie jasna. BC jest symetralną funkcji y?
ania555
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 255
Rejestracja: 4 lut 2009, o 09:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 96 razy

Dany jest C=(2,3),

Post autor: ania555 »

nie mam pojecia:( dostałam taką treść zadania do rozwiązania
ODPOWIEDZ