Rozwiąż graficznie układ nierówności

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
wbb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 464
Rejestracja: 17 lut 2009, o 15:00
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 73 razy
Pomógł: 25 razy

Rozwiąż graficznie układ nierówności

Post autor: wbb »

Rozwiąż graficznie układ nierówności \(\displaystyle{ \begin{cases} y \ge |x-2|\\ x^{2}+ y^{2} \le 2xy+4 \end{cases}}\).
hubert632
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 6 maja 2008, o 19:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wrocław

Rozwiąż graficznie układ nierówności

Post autor: hubert632 »

MÓGŁBY KTOŚ DAĆ JAKĄŚ WSKAZÓWKĘ? Bardzo bym prosił. O ile z pierwszą nierównością problemu nie ma, to z drugą mam wielki problem...
ODPOWIEDZ