ciezka ta matematyczka
prosta \(\displaystyle{ y= -3x +2}\) jest prostopadła do prostej
a)\(\displaystyle{ y=-3x+7}\)
b)\(\displaystyle{ y=3x-4}\)
c)\(\displaystyle{ y=\frac{1}{3}x +2}\)
d)\(\displaystyle{ y=-\frac{1}{3}x-5}\)
z góry dzieki za pomoc :*:*
prosta i prosta prostopadła do danej
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 28 lut 2009, o 19:26
- Płeć: Kobieta
-
- Użytkownik
- Posty: 178
- Rejestracja: 6 mar 2009, o 19:48
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 19 razy
- Pomógł: 33 razy
prosta i prosta prostopadła do danej
\(\displaystyle{ 3x+y-2=0}\)
prosta do niej prostopadła: \(\displaystyle{ x-3y+C=0}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{1}{3}x + \frac{1}{3} C}\)
odp: c
prosta do niej prostopadła: \(\displaystyle{ x-3y+C=0}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{1}{3}x + \frac{1}{3} C}\)
odp: c
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 28 lut 2009, o 19:26
- Płeć: Kobieta