Równanie prostej, trójkąt o danym polu.
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 16 wrz 2008, o 22:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: W-wa
- Podziękował: 7 razy
Równanie prostej, trójkąt o danym polu.
Wyznacz równanie takiej prostej przechodzącej przez punkt A(-4,6), która wraz z osiami układu współrzędnych ogranicza trójkąt o polu równym 2.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, o 17:32 przez Justka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie stosuj słów typu "Pomocy", "Pilne" w temacie!
Powód: Nie stosuj słów typu "Pomocy", "Pilne" w temacie!
-
- Użytkownik
- Posty: 1384
- Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 33 razy
- Pomógł: 268 razy
Równanie prostej, trójkąt o danym polu.
to niemożliwe... zauważ, że jak nie ustawisz prostej ograniczającej trójkąt XYZ , który ma mieć pole 2 to prostokąt ABCD gdzie A=(-4;6), B=(0;6), C=(0;0), D=(-4;0) jest zawarty w trójkącie XYZ.. inkluzja jest właściwa zatem pole trójkąta XYZ > pola prostokąta ABCD, które wynosi 24