Punkty A=(1;4) B=(7;2) C=(3;5) są wierzchołkami trójkąta ABC. wyznacz
współrzędne punktu P należącego do odcinka AB tak, aby suma odwrotności pól
trójkątów APC i CPB była najmniejsza.
Trójkąt, suma odwrotności pól.
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 16 gru 2008, o 23:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: las
Trójkąt, suma odwrotności pól.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2009, o 20:24 przez Justka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jeden wyraz na nazwę tematu to zdecydowanie za mało. Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by lepiej wskazywały o czym może być treść zadania.
Powód: Jeden wyraz na nazwę tematu to zdecydowanie za mało. Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by lepiej wskazywały o czym może być treść zadania.