Znajdź współrzędne punktów wspólnych prostej i okręgu:
\(\displaystyle{ y=-2x+3}\)
\(\displaystyle{ (x+3)^{2}+y^{2}=4}\)
prosta, okrąg, punkty wspólne
-
- Użytkownik
- Posty: 459
- Rejestracja: 16 wrz 2008, o 20:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: gradowa
- Podziękował: 357 razy
- nuclear
- Użytkownik
- Posty: 1501
- Rejestracja: 22 paź 2006, o 12:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 16 razy
- Pomógł: 264 razy
prosta, okrąg, punkty wspólne
podstaw z y pierwsze równanie dostaniesz wtedy równanie kwadratowe
\(\displaystyle{ (x+3)^2+y^2-4=0}\)
sądzę że takie równanie umiesz rozwiązać
\(\displaystyle{ (x+3)^2+y^2-4=0}\)
sądzę że takie równanie umiesz rozwiązać