Witam, mam 2 zadania do rozwiazania i nie wiem z której strony je ugryść
1) oblicz pole figury której boki są zawarte na prostych
x=0
y=x
x=3
2)oblicz pole figury ograniczonej przez zbiory
0<x\(\displaystyle{ \le 5}\)
-2\(\displaystyle{ \le y \le 4}\)
Będę wdzięczna za pomoc
figury w układzie współrzędnych
- nuclear
- Użytkownik
- Posty: 1501
- Rejestracja: 22 paź 2006, o 12:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 16 razy
- Pomógł: 264 razy
figury w układzie współrzędnych
w pierwszym zadaniu jest jakiś błąd ponieważ to pole wynosi nieskończoność, brakuje dolnego ogranicznika dla y.
2) narysuj sobie tę figurę policz długości boków a następnie oblicz pole z prostego wzoru.
2) narysuj sobie tę figurę policz długości boków a następnie oblicz pole z prostego wzoru.